Informasjon: Daniel Sandhåland ansatt som hovedtrener

Daniel Sandhåland Ukategorisert Leave a Comment

Del på Facebook

Hei alle sammen,

Vi har med dette gleden av å presentere Daniel Sandhåland som ny hovedtrener i Karmøy Svømmeklubb. Daniel har lang fartstid i klubben både som utøver og som ansatt. De fleste kjenner nok Daniel som «ansiktet utad» i klubben spesielt det siste året hvor han har vært daglig leder i klubben i tillegg til hans rolle som gruppetrener for konkurransesvømmerne i Karmøyhallen.

Daniel Sandhåland er 25 år, bor og er oppvokst i Kopervik og han har viet mesteparten av sitt liv til Karmøy Svømmeklubb. Han var konkurransesvømmer fra 2005 til 2014, og oppnådde gode resultater med medaljer både i nasjonale og internasjonale konkurranser. Det kan også nevnes at han fortsatt innehar klubbrekorden på enkelte distanser på rygg og medley. I 2014 var han rekrutt trener i klubben og fra 2015 ble han ansatt som konkurransetrener i en 50% stilling som ansvarlig for konkurransegruppen i Karmøyhallen. Fra 1. april 2019 ble han ansatt i en 50% stilling som daglig leder i klubben, hvor han spesielt fikk ansvaret for å administrere svømmeskolen som drives av klubben. Svømmeskolen gjennomfører kursing av om lag 500-600 barn pr. år og svømmeskolen er dermed er en viktig del av svømmeopplæringen i kommunen og en viktig inntektskilde for klubben.

Daniel gikk på Haugesund Toppidrettsgymnas hvor han hadde svømming som hoved idrettsfag, i etterkant av det så har han tatt trenerutdanning gjennom Norges Svømmeforbud, herav trener 1, trener 2 og trener 3 nivå.

Hovedtreneransvaret i klubben utgjør en stillingsprosent på 50%, i tillegg vil han fortsette som daglig leder i i 50% stilling. Daniel vil som hovedtrener fortsatt ha ansvaret for å trene konkurransegruppen i Karmøyhallen. Daniel har for øvrig fungert i rollen som hovedtrener for klubben i forbindelse med at tidligere hovedtrener har vært sykemeldt, og dermed så har han allerede fått testet seg og samtidig bevist at han håndterer rollen som hovedtrener på en fremragende måte.

Mvh
Karmøy Svømmeklubb v/ Jørgen Grønfur styreleder og leder sportslig utvalg